Matleena Vehmaa

Matleena Vehmaa

Matleena Vehmaa aloitti viulunsoiton opiskelun 6-vuotiaana Turun konservatoriossa, opettajanaan Grazyna Gebert. 14-vuotiaana hän siirtyi opiskelemaan Harri Sippelin johdolla ja soitin vaihtui alttoviuluun.

Vuonna 2009 Vehmaa valmistui Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteenosastolta musiikin maisteriksi opettajanaan Pirkko Simojoki. Sibelius-Akatemiassa hänen opettajinaan toimivat myös Jouko Mansnerus ja Helge Valtonen. Pedagogisia opintojaan hän on täydentänyt professori Géza Szilvayn johtamilla kansainvälisillä Colour Strings -kursseilla.

Vuonna 2001 Vehmaa aloitti Riihimäen musiikkiopiston viulun- ja alttoviulunsoiton tuntiopettajana. Nykyään hänen vastuullaan ovat opiston Juniorijouset sekä kamarimusiikin ohjaaminen. Vuodesta 2010 eteenpäin Vehmaa on toiminut Itä-Helsingin musiikkiopiston päätoimisena alttoviulunsoiton opettajana. Lisäksihän ohjaa kahta alttoviuluryhmää Itä-Helsingin musiikkiopiston musiikkikoulussa. Hän toimii myös Helsingin Juniorijousten alttoviulujen stemmakouluttajana.

Vehmaa toimii freelancer-muusikkona keikkaillen mm. Saimaa Sinfonietassa, Lahti Sinfoniassa, Lappeenrannan Kaupunginorkesterissa, RSO, HKO. Vehmaa toimii alttoviulistina Schema-kvartetissa sen perustamisesta 2012 lähtien. Suomen Kulttuurirahasto sekä Pro Musica-säätiö ovat tukeneet Schema-kvartettia.

Uusimmat tiedotteet
30.8.2021 Peruutusehdot