Lisa Pälikkö

Lisa Pälikkö Piano & säestys

HUOM! Opetuspaikat täynnä 28.5. tilanteen mukaan.

Lisa Pälikkö suoritti pianodiplomin Helsingin konservatoriossa 1993 Jerzy Gebertin oppilaana. Vapaasäestystä hän on opiskellut Kimmo Salosen johdolla. Hän on osallistunut Sibelius-Akatemian täydennyskoulutuskeskuksen järjestämälle Taiteiden välinen integraatio -kurssille sekä Teatterikorkeakoulun Tanssitaiteenlaitoksen Luova liike -täydennyskoulutuskurssille. Hän on osallistunut myös Okka-säätiön järjestämään koulutukseen ”Ilmaisu, opettajan voimavara”, alueena draama ja lisäksi täydentänyt koulutustaan näyttämötaiteen alan kursseilla mm. Teatterikorkeakoulussa ja Stadian teatteri- ja viestintä koulutusohjelmassa.

Pälikkö on ollut pianonsoitonopettajan virassa Käpylän musiikkiopistossa vuodesta 1991 alkaen. Säestäjänä hän on työskennellyt Savonlinnan valtakunnallisella musiikkileirillä vuodesta 1994.

Hän on toteuttanut useita monitaiteellisia musiikkiteatteriesityksiä mm”Lumikuningatar”-musiikkiteatteriesitys yhteistyössä Markus Fageruddin, Käpylän ala-asteen sekä Käpylän musiikkiopiston oppilaiden kanssa.

Lv 2016-18:

Pieni Merenneito
Monitaiteinen draamallinen musiikkiteatteri ilman sanoja. Oppilaat ovat alusta asti aktiivisesti osallistuneet teoksen muotoutumiseen, muokkaamiseen ja toteutumiseen. Työvälineinä on käytetty improvisaatioita, liikettä ja laajennettuja soittotekniikoita. Oppilaiden ideoiden kehittelyssä ja kokoamisessa säveltäjällä ja muulla ohjausryhmällä oli keskeinen rooli. Sävellysprosessiin aikana pyrittiin hyödyntämään nykymusiikin keinovaroja.

Suunnittelu, Lisa Pälikkö ja musiikinohjaus huilutaiteilija Hanna Kinnunen, Säveltäjä Ilkka Hammo. Teos esitettiin syksyllä 2017 Fisme-tapahtumassa Musiikkitalolla.

Lisa Pälikkö sai kunniamaininnan Okka-säätiön järjestämässä kisassa Heinolassa kesällä 2004. OKKA-säätiö myönsi hänelle palkinnon (2006) monitaiteisista projekteista.

Uusimmat tiedotteet
30.8.2021 Peruutusehdot