Kurssikuvaukset

Kurssimaksulliset kurssit

Lasten ja nuorten lied, Marjukka Eskelinen (piano) ja Saara-Maija Strandman (laulu), 7 x 60 min/päivä.

Kurssi nuorille pianisteille ja laulajille. Kurssi koostuu siten, että oppilas saa päivittäin henkilökohtaista opetusta laulussa tai pianossa 30 min ja lisäksi 30 min. ryhmäopetusta, jossa hän toimii aktiivioppilaana.

Lasten ja nuorten lied on leikkiä ja ilmaisun iloa, mielikuvituksen liitoa sekä yhdessä jaettuja kokemuksia. Lied on taidemuoto, jossa laulaja ja pianisti muotoilevat laulujen tarinoita ja tunnelmia musiikillisiksi kokonaisuuksiksi.

Liedopetus tapahtuu ryhmä- ja yksilötunneilla. Ryhmässä tehdään ryhmäytymisleikkejä, runojen ja musiikin sisältöön perehdyttäviä harjoituksia sekä kuunnellaan liedesityksiä. Lasten liedryhmä on turvallinen ympäristö kokeilla uusia asioita, sillä opetus etenee lasta kuunnellen. Yksilötunneilla keskitytään oman stemman ja instrumentin hallintaan. Lasten ja nuorten liedkurssi sopii hyvin vasta-alkajille että jo pidempään musiikkia harrastaneille. Laulusta innostuneille se on helppo ja mukava mahdollisuus kokeilla laulamista tai aloittaa lauluharrastus. Pianisteilla olisi hyvä olla vähintään alkeistason nuotinlukutaito. Ikäsuositus kurssille osallistuville on noin 5-16 vuotta. Kurssille ilmoittautuvilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta liedistä.

Passiiviosallistujalle ilmainen.

Lasten laulu opetus, Saara-Maija Strandman

Lapsille suunnattu laulunopetus ilman aikaisempaa kokemusta ja ilman genre rajoitteita. Kaikille kiinnostuneille. Suositus alaikäraja on 8 vuotta.

Pop/jazz-laulu, Maija Sihvola

Pop/jazz- eli rytmimusiikin laulutunneilla harjoitellaan rytmimusiikin laulun perustekniikkaa, ilmaisua ja toiveiden mukaan esimerkiksi mikrofonin käyttöä. Pop/jazz-laulun opiskelua vahvistaa kuorossa tai lauluyhtyeessä laulaminen, joten molemmille kursseille osallistumista suositellaan! Rytmimusiikkiin kuuluvat kaikki tyylilajit rockista folkiin ja soulista jazzien, joten ohjelmistoa muokataan oppilaan toiveiden ja taitotason mukaan. Pop/jazz-laulutunneille saa ilmoittautua instrumentista riippumatta.

Kansanmusiikkiviulu, Maija Sihvola

Kansanmusiikki- eli ”kamu”viulutunneilla tutustutaan kansanmusiikin tyylilajeihin suomalaisten, pohjoismaisten, irlantilaisten sekä amerikkalaisten perinteiden tahtiin. Ohjelmiston lomassa käydään läpi esimerkiksi erilaisia jousitekniikoita, jotka erottavat kansanmusiikin klassisesta musiikista. Korvakuulolta opettelu on kenties tärkein työkalu kansanmusiikkiin tutustumisessa, mutta nuoteistakin saa soittaa. Kaikentasoisille viulisteille tervetuloa!

Voimaannu hengittämällä, Saara-Maija Strandman: to-la 1.-3.7., 3 x 60 min.

Ryhmäopetusta, ryhmän koko maksimissaan 15 osalllistujaa.

Korona-aika on saanut monet meistä kiinnittämään enemmän huomiota hengitykseen. Kuinka pitää huolta  hengityksestä? Voisiko hengitysharjoituksista ja laulamisesta olla apua? Miten hengityssuhteen kehittäminen voi auttaa arjessa? Kurssilla pysähdytään hengityksen äärelle, tehdään hengityharjoituksia ja lauletaan. Kurssin pohjana on psykofyysinen hengitysterapia, erilaiset äänenkäytön harjoitukset ja laulaminen.

Vapaa säestys, Lisa Pälikkö

Tunneilla opetellaan soittamaan pääasiassa sointumerkeistä ja harjoitellaan erilaisia säestys- komppeja, 30 min/pv. Myös aivan vasta-alkajille ilman aikaisempaa kokemusta.

Kamarimusiikkiyhtyeet (esim. triot, kvintetit)

Leirillä on tarjolla erillistä ohjausta etukäteen ilmoittautuneille kamarimusiikkiyhtyeille. Ohjausta järjestetään sitä haluaville arkipäivisin, 30 min/pv tai 45 min/pv.

Kurssimaksuun sisältyvät oheiskurssit

Kehonhuolto, Lisa Pälikkö: ma-ke 28.-30.6., 3 x 60 min.

Ryhmälaulutunti, Saara-Maija Strandman 3 x 45 min mille tahansa soittimelle.

”Haluaisitko kokeilla laulutunteja? Mietitkö, mitä laulutunneilla tapahtuu? Nyt pääset kokeilemaan! Ryhmälaulutunti on mahdollisuus tutustua mukavasti laulunopiskeluun yhdessä toisten kanssa. Tunneilla tutustutaan äänen mahdollisuuksiin soittimena, ihmetellään omaa ääntä ja tietenkin lauletaan. Ryhmään tulemiseen riittää innostus ja uteliaisuus.”

Kuoro- ja lauluyhtyeet, Maija Sihvola

Kuoro- ja lauluyhtyeharjoituksissa harjoitellaan kestävää ja tervettä äänenmuodostusta- ja laulutekniikkaa, lauletaan monipuolista ohjelmistoa ja pidetään hauskaa! Työtapoina käytetään monipuolisesti improvisaatiota, kehorytmiikkaa, leikkejä, erilaisia ääni- ja ilmaisuharjoituksia, korvakuulolta oppimista sekä perinteistä nuoteista laulamista. Ohjelmistosta löytyy musiikkia ympäri maailmaa – harjoittelemme myös niin säestyksellistä kuin a cappella -musiikkia. Lauluyhtyeissä ohjelmistoa voidaan lisäksi muokata osallistujien toiveiden mukaan. Kuoro- ja lauluyhtyeet ovat avoinna jokaiselle taitotasosta riippumatta.

Kansanmusiikkiyhtyeet, Maija Sihvola

Kansanmusiikkiyhtyeessä tutustutaan perinteisiin suomalaisiin kansanmusiikkityylilajeihin sekä pelimannityyleihin ympäri maailmaa. Tunneilla opetellaan tyylilajia ja ohjelmistoa niin korvakuulolta kuin nuoteista oppien. Kansanmusiikkiyhtyeeseen voi osallistua millä tahansa instrumentilla, sillä ohjelmistoa sovitetaan lopullisen kokoonpanon mukaan.