Savonlinnan valtakunnallinen musiikkileiri

Vehmaa Matleena

Matleena Vehmaa aloitti viulunsoiton opiskelun 6-vuotiaana Turun konservatoriossa,  opettajanaan Grazyna Gebert. 14-vuotiaana hän siirtyi opiskelemaan Harri Sippelin johdolla ja soitin vaihtui alttoviuluun.
 
Vuonna 2009 Vehmaa valmistui Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteenosastolta musiikin maisteriksi opettajanaan Pirkko Simojoki. Sibelius Akatemiassa hänen opettajinaan toimivat myös Jouko Mansnerus ja Helge Valtonen. Pedagogisia opintojaan hän on täydentänyt professori Géza Szilvayn johtamilla kansainvälisillä Colour Strings -kursseilla.
 
Vuonna 2001 Vehmaa aloitti Riihimäen musiikkiopiston viulun- ja alttoviulunsoiton tuntiopettajana. Nykyään hänen vastuullaan ovat opiston Juniorijouset sekä kamarimusiikin ohjaaminen. Vuodesta 2010 eteenpäin Vehmaa on toiminut Itä-Helsingin musiikkiopiston päätoimisena alttoviulunsoiton opettajana. Lisäksihän ohjaa kahta alttoviuluryhmää Itä-Helsingin musiikkiopiston musiikkikoulussa. Hän toimii myös Helsingin Juniorijousten alttoviulujen stemmakouluttajana.
 
Vehmaa toimii freelancer muusikkona keikkaillen mm. Saimaa Sinfonietassa, Lahti Sinfoniassa, Lappeenrannan Kaupunginorkesterissa, RSO, HKO. Vehmaa toimii alttoviulistina Schema-kvartetissa sen perustamisesta 2012 lähtien. Suomen Kulttuurirahasto sekä Pro Musica-säätiö ovat tukeneet Schema-kvartettia.


Tulosta sivu